Ekipe kluba
SENIORI
KK Abba (Barič)
MLAĐI PIONIRI
PIONIRI
KK Abba (Barič)
KADETI
KK Abba (Barič)
JUNIORI
KK Abba (Barič)
IGRAČI KLUBA
TRENERI
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

O NAMA


• ZVANIČAN NAZIV KLUBA:

Puno ime:
Košarkaški klub ’’ABBA’’ Barič - Obrenovac

Skraćeno ime:
KK ’’ABBA’’ Barič• Košarkaški klub ’’ABBA’’ Barič, osnovan je 09.02.2006 godine i od tada je član Košarkaškog Saveza Srbije - region Beograd, od kada se i takmiči u svim zvaničnim takmičenjima.

Njegovi osnivači su grupa entuzijasta i zaljubljenika u sport – košarku. Posle više godina, što praktičnog iskustva, rada, posmatranja i učestvovanja u manifestacijama kao i željom za nečim boljim i kvalitetnijim, pojavila se potreba za osnivanjem košarkaškog kluba, koji će svojim radom doprineti boljim razumevanjem u integralnost dečijeg razvoja.• Ciljevi i zadaci

Osnovni cilj i zadatak je omasovljavanje i popularizacija košarke kroz dečiju igru. Takođe jedan od primarnih ciljeva je zdrav bio-psiho-socijalni rast i razvoj dece, kao i razvoj motoričkih sposobnosti, i da kroz sistematsko učenje košarke, moralnih i etičkih kodeksa pozitivno utičemo na razvoj celokupne ličnosti deteta.• Uspesi kluba

Prva takmičarska selekcija bila je ženska ekipa koja se takmičila u kategoriji ’’Pionirke’’ u kojoj je ponikla Andrijana Malbaša – rođena 1995 godine, koja je dobila poziv da se priključi kontrolnim treninzima reprezentacije Srbije – sada je u Crvenoj Zvezdi. U klubu su takođe ponikli Zafirović Kristijan – rođen 1995 godine, Sretenović Nemanja –rođen 1996 godine, Mrđa Dimitrije – rođen 1998 godine, koji su danas takođe u Crvenoj Zvezdi. Ivanović Filip – rođen 1999 godine, Dimić Vukašin – rođen 2000 godine i Vasić Lazar - rođen 2001 godine, su takođe dobili poziv da se priključe kontrolnim treninzima reprezentacije Srbije, koji su takođe članovi košarkaškog kluba ’’ABBA’’.

S’ obzirom da je KK ’’ABBA’’ mlad klub koji postoji od februara 2006 godine, ponosan je na dosadašnji rad i uspehe, a pošto se bavi radom sa mlađim kategorijama, kao najveće uspehe izdvaja:

- Drugo mesto u Regionanoj Ligi Beograda, Mlađi Pioniri u sezoni 2011/2012.
- Kvalifikovanje u I ligu Mlađih Pionira u sezoni 2010/2011.
• Klub je dobijao pozive i na mnoge turnire na kojima je učestvovao:

- 2007 god. ’’SPORT EKO’’ Pionirke - IV mesto
- 2008 god. ’’Barajevo Basket’’ Kadeti - III mesto
- 2008 god. ’’Barajevo Basket’’ Pioniri – II mesto
- 2008 god. II Međunarodni memorijalni turnir ’’Vlada Đukić’’ u Obrenovcu Pioniri – IV mesto
- 2009 god. ’’IV novobeogradski turnir u košarci’’ Mini basket, koji nije bio takmičarskog karaktera
- 2010 god. ’’Božićni turnir’’ u Stepojevcu Pioniri – I mesto, gde je kapiten ekipe Stepanović Uglješa poneo titulu najboljeg strelca i igrača turnira
- 2010 god. ’’Barajevo Basket’’ Kadeti – III mesto
- 2010 god. IV Međunarodni memorijalni turnir ’’Vlada Đukić’’ u Obrenovcu Pioniri – III mesto
- 2010 god. Košarkaški klub ’’ABBA’’ je, u saradnji sa košarkaškim klubom ’’Radnički’’ Obrenovac, učestvovao na mađunarodnom turniru ’’Trofeo Garbosi’’ u Italiji, u gradu Varese.
• LOKACIJA NA KOJOJ SE ODRŽAVAJU TRENINZI:

OŠ ’’14.Oktobar’’ Barič , OŠ ’’Jovan Jovanović Zmaj’’ Obrenovac , OŠ ’’Posavski partizani’’ Obrenovac , OŠ ’’Prva Obrenovačka’’• Uzrasti koje trenutno imamo su: Seniori, Juniori, Kadeti, Pioniri, Mlađi Pioniri, Mini basket.• Iz našeg iskustva se pokazalo da je najidealnije da dete počne da trenira u svojoj šestoj godini.• FACEBOOK:
- Кошаркашки клуб ’’АББА’’ Барич, Обреновац

• INSTAGRAM
- kk.abba

Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.